Dolittle

Paniek! Dolittle loopt niet meer en bij het optillen gilt hij het uit van de pijn. Snel naar de nooddierenarts, want dit soort dingen gebeuren altijd in het weekend. Hij krijgt pijnstillers maar voor de rest heeft ze geen directe behandeling. Lijkt op een nekhernia met uitvalsverschijnselen en dat is heel moeilijk te opereren … als ze het al opereren, want meestal is deze klacht niet behandelbaar wordt mij verteld omdat het dan van kwaad naar erger gaat.

Paniek! Mijn gouden teckel mannetje mag geen pijn hebben. Ik lees alles wat los en vast zit over nekhernia en vraag op de facebookpagina teckelgekken om hulp.

Gelukkig reageert iemand die hetzelfde heeft meegemaakt met haar teckel en raadt mij aan om contact op te nemen met dr. Bavelaar, Dierenkliniek de Haardstede.

Ik kon eigenlijk gelijk terecht. Wat een lieve en kundige dierenarts. Heeft alle geduld, legt alles duidelijk uit en helpt Dolittle. Ze zet met stevige hand zijn wervels weer in een goede stand, geeft medicatie mee en schrijft benchrust voor.

Dolittle wordt hyperactief van de medicijnen. Mijn mail daarover wordt direct op zaterdag (!) beantwoordt door de dierenarts en de medicatie wordt naar beneden bijgesteld.

Benchrust en teckel, die twee dingen gaan niet samen, dus de huiskamer maar omgebouwd en steeds zit er iemand bij Dolittle. 6 x per dag naar buiten tillen en in het gras neerzetten waar hij klein stukje mag lopen om te plassen en te poepen. Soms even in de auto naar het park waar we op een bankje zitten en zijn vriendjes langslopen.

Tijd voor het tweede keer naar Huizen. Het gaat beter met Dolittle, maar het gevaar is dat je juist te snel gaat en alles weer verspringt. Weer wordt hij goed nagekeken, besproken wat er gebeurd en behandeld. Heel rustig aan bouwen we de medicatie af en mag hij iedere week iets langer lopen. Hij mag geen traplopen, geen hoge stoepen af en voor de bank ligt nu een lage poef als opstap. Het het halsbandje is vervangen door ene tuigje op advies van de dierenarts.

Ik krijg nog medicatie mee voor het geval dat nodig is, maar deze medicatie kan ik, als het doosje dicht blijft, gewoon teruggeven.

Dolittle loopt nu weer als een kievit. Iedere dag gaan we 4 x naar buiten en speelt hij met vriendjes en vriendinnetjes in het bos.

Ik ben zo blij dat Dolittle weer helemaal een gezond teckeltjes is en dat hij, zonder enge operaties, op een heel liefdevolle en kundige manier is geholpen. Het is even doorbijten, de 6 weken draaiden echt helemaal om Dolittle, maar dat is hij meer dan waard!

Reacties zijn gesloten.