Kat met rugpijn

De eigen kat van Frederique Bavelaar: Puk is een poesje van 14 jaar oud. Ze woont samen met haar broer. Vroeger lagen ze altijd samen te slapen in een mandje, maar de laatste jaren hebben ze steeds vaker ruzie. Zodra haar broer eraan komt begint ze tegenwoordig al te blazen. Na een vechtpartij met haar broer viel op dat de haren op haar rug overeind bleven staan.

Verder viel op dat ze moeite had met het springen op de bank en het bed en dat ze weg draaide als ze geaaid werd op haar rug.

Omdat ze niet lekker in haar vel lijkt te zitten is ze eerst helemaal nagekeken in de dierenkliniek. Gelukkig komen er uit de onderzoeken geen afwijkingen, alleen dat ze pijnlijk is op haar rug. Daarvoor is ze in de eerste instantie behandeld bij mevrouw Aharon, mijn opleider. Direct na de behandeling lagen de haren op de rug weer normaal plat en twee dagen daarna kon ze al weer lekker geaaid worden op haar rug.

Tegenwoordig kan ze weer gewoon springen op het bed en kan ze het gelukkig weer beter met haar broer vinden. Wel blijven regelmatig kleine correcties in haar rug mogelijk en gelukkig kan ik haar daarbij nu zelf helpen. Door de behandeling aan haar rug is mijn kat weer een stuk gelukkiger geworden.

 

Reacties zijn gesloten.